Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hoffmann visszavágott, több ezer pedagógus bére csökkenhet
  2013-08-27 12:05:45, kedd
 
  Hoffmann visszavágott, több ezer pedagógus bére csökkenhet

2013. augusztus 27., kedd, 10:25 • Utolsó frissítés: 15 perce
Szerző: hvg.hu/MTI


Egyetlen éjszaka alatt megfordult a legújabb Hoffmann-Pokorni csata állása: a fideszes szakpolitikusok visszavonták az előző este még támogatott módosító indítványokat. A Jobbik név szerinti szavazást kért az egyik javaslatról, de hiába: végül mégis lesznek olyan tanárok, akiknek csökkenést hoz a fizetésemelés.

Ismét a kormány akarata győzedelmeskedett a fideszes szakpolitikusok felett a közoktatás ügyében. Hiába támogatta hétfőn az oktatási bizottság azokat a módosító indítványokat, amelyeket Pokorni Zoltán, a testület fideszes elnöke és képviselőtársai nyújtottak be a köznevelési törvény módosításához, kedd reggelre a képviselők - valószínűleg a kormány és a frakcióvezetés nyomására - visszavonták az indítványokat.

Pokorni és társai azt szerették volna elérni, hogy bekerüljön a törvénybe egy garancia arról, hogy senkinek nem csökkenhet a fizetése szeptember 1-től. Egyrészt visszacsempészték volna a törvényszövegbe a többszakos pótlékot (az alapilletmény az 5-10 százaléka, főiskolai végzettség esetén havi bruttó 7,7-15,4 ezer forint), másrészt egy konkrét garanciát is beépítettek volna, rögzítve, hogy az újonnan megállapított illetménye senkinek nem lehet alacsonyabb, mint a korábbi.

Kedd reggel Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár sajtótájékoztatón ismételte meg, hogy szerinte szeptember 1-től csak mintegy négyezer pedagógus fizetése lesz kevesebb, főleg olyan vezetőké, akik jelenleg kiemelten magas, akár 800 ezer forint feletti jövedelemmel rendelkeznek. Ennek fenntartását a mostani béremelésen keresztül nem tudják vállalni, de egyedi vizsgálat alapján minden jogos kompenzációt megad számukra a kormányzat.

Pokorni és Rogán egy korábbi parlamenti ülésen
Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedd reggel azt mondta, a hétfői frakcióülésen heves vita volt a kérdésről, de nem jutott döntésre a képviselőcsoport. Ezért felkérte az oktatási kabinetet a módosító javaslatok kidolgozására és benyújtására. A kormány is megtárgyalta a kérdést, és végül hétfő éjszaka úgy határozott, hogy egyedi vizsgálatok keretében foglalkozik az intézményvezetők bérével, így ehhez törvénymódosítás nem szükséges.

Bár Pokorni visszavonta a két módosító indítványt, az egyikről mégis szavazott a parlament. A jobbikos Farkas Gergely ugyanis bejelentette, hogy sajátjaként fenntartja a fizetéscsökkenés elleni garanciáról szóló indítványt, és név szerinti szavazást kér róla. A név szerinti szavazáson a kormánypártiak (73 igen 222 nem, illetve 5 tartózkodás mellett) elutasították az indítványt, az ellenzék gúnyosan meg is tapsolta Hoffmannt, mikor kimondta a nemet. Pokorni Zoltán tartózkodott.

Bár Hoffmann szerint csak az extrém nagy vezetői fizetések csökkenhetnek az új, szeptember 1-től érvényes bérrendszerben, ez valószínűleg nem igaz. A hvg.hu által korábban bemutatott példák közt szerepelt egy 53 éves, egyetemi végzettségű tanár, aki jelenleg bruttó 293 350 forintot keres. Az új rendszerben az ő fizetése - főleg a túlórapénz és a többszakos pótlék hiánya miatt - bruttó 227 436 forintra csökken. A hasonló cipőben járók valószínűleg október elején szembesülnek majd azzal, hogy rosszul jártak.

Pokorni a szavazás után az MTI-nek azt mondta: továbbra is azt gondolja, jobb lett volna, ha a törvényben rendezik ezt a kérdést. Mindenkire kiterjedő, egyszerűbb megoldás lett volna, bár kétségtelenül többe került volna - mondta az oktatási bizottság elnöke, aki a kormány kérésével magyarázta a módosítók visszavonását. Pokorni bízik benne, hogy meglesz a fedezet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál az iskolaigazgatók bérének egyéni vizsgálat utáni esetleges kompenzációjára.

A törvényjavaslat egészét a parlament 257 igen, 34 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadta el. Ez azt jelenti, hogy a kormánypártok mintegy 40 százaléknyit visszavesznek a pedagógusoknak ígért, és 2011 végén törvényben is rögzített béremelésből, igaz, ugyanakkor kiterjeszti a bérfejlesztést a pedagógiai szakszolgálatoknál vagy a gyermekvédelmi intézményekben dolgozókra is. A módosításra az indoklás szerint azért van szükség, mert a gazdaság teljesítőképessége nem teszi lehetővé a megígért béremelést, csak fokozatosan, 2017-ben jöhet a teljes bértábla.


http://hvg.hu/itthon/20130827_Hoffmann_Pokorni_pedagogus_beremeles
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: képviselőcsoport, intézményvezetők, törvénymódosítás, fizetéscsökkenés, szakpolitikusok, törvényszövegbe, képviselőtársai, frakcióvezetője, iskolaigazgatók, kompenzációjára, törvényjavaslat, intézményekben, bérrendszerben, pedagógusoknak, kormánypártiak, bérfejlesztést, frakcióvezetés, gyermekvédelmi, indítványokat, fizetésemelés, megállapított, elutasították, visszavonását, kétségtelenül, csökkenhetnek, módosításához, frakcióülésen, kidolgozására, visszavesznek, kormánypártok, alapilletmény, fenntartását, visszavágott, valószínűleg, tartózkodott, kompenzációt, legújabb Hoffmann-Pokorni, fideszes szakpolitikusok, előző este, egyik javaslatról, kormány akarata, közoktatás ügyében, oktatási bizottság, módosító indítványokat, testület fideszes, köznevelési törvény, képviselők –, frakcióvezetés nyomására, garancia arról, fizetése szeptember, többszakos pótlékot, 5-10 százaléka, Pokorni Zoltán, Hoffmann Rózsa, Bruzák Noémi, Rogán Antal, Farkas Gergely, Klebelsberg Intézményfenntartó Központnál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Jó éjt  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Aki szeret, annak senki sem id...  Föld napja április 22  Szép estét  Facebookon kaptam  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Jó éjszakát  A lelki élet nem arról szól, ....  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Paul David Tripp Április 26  Miért nem menti meg Jézus...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Ébredj  Nehezen engedem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Maradék idő  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Mindenünk, amink van, amit sze...  Mindenünk, amink van, amit sze...  A föld szépségéért  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  A fák lelke  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  A fák lelke  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A Föld napja  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
legújabb Hoffmann-Pokorni, fideszes szakpolitikusok, előző este, egyik javaslatról, kormány akarata, közoktatás ügyében, oktatási bizottság, módosító indítványokat, testület fideszes, köznevelési törvény, képviselők &#8211, frakcióvezetés nyomására, garancia arról, fizetése szeptember, többszakos pótlékot, 5-10 százaléka, konkrét garanciát, újonnan megállapított, mostani béremelésen, korábbi parlamenti, hétfői frakcióülésen, oktatási kabinetet, módosító javaslatok, intézményvezetők bérével, egyikről mégis, jobbikos Farkas, fizetéscsökkenés elleni, ellenzék gúnyosan, extrém nagy, többszakos pótlék, hasonló cipőben, szavazás után, törvényben rendezik, kormány kérésével, módosítók visszavonását, iskolaigazgatók bérének, törvényjavaslat egészét, kormánypártok mintegy, pedagógusoknak ígért, gyermekvédelmi intézményekben, indoklás szerint, megígért béremelést, teljes bértábla, képviselőcsoport, intézményvezetők, törvénymódosítás, fizetéscsökkenés, szakpolitikusok, törvényszövegbe, képviselőtársai, frakcióvezetője, iskolaigazgatók, kompenzációjára, törvényjavaslat, intézményekben, bérrendszerben, pedagógusoknak, kormánypártiak, bérfejlesztést, frakcióvezetés, gyermekvédelmi, indítványokat, fizetésemelés, megállapított, elutasították, visszavonását, kétségtelenül, csökkenhetnek, módosításához, frakcióülésen, kidolgozására, visszavesznek, kormánypártok, alapilletmény, fenntartását, visszavágott, valószínűleg, tartózkodott, kompenzációt, szembesülnek, rendelkeznek, jövedelemmel, visszavonták, benyújtására, százaléknyit, bejelentette, megtárgyalta, béremelésből, béremelésen, köznevelési, foglalkozik, vizsgálatok, tartózkodás, sajátjaként, garanciáról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.